AAFKE VISSER

BRITT WALINGA


Samantha Hummel

  Aafke Visser- Gerssen is 34 jaar en oprichter en hiphop docent van Dansfabriek Lemmer. Aafke is gediplomeerd dans- en yogadocent en verzorgt naast hiphop lessen ook de Balans en Tabata bij de dansschool. 

Ze heeft meer dan 16 jaar ervaring in lesgeven en heeft daarnaast vele andere lessen en workshops verzorgt. Nog is ze regelmatig bezig met diverse workshops op basisscholen etc.. 

Met verschillende teams heeft Aafke al successen behaalt, optredens verzorgd, bruiloften (openingsdans), vrijgezelle feesten en kinderfeestjes verzorgd.  

 Britt Walinga, 17 jaar oud en ondertussen al haar tweede jaar als dansdocent. Britt danst al jaren waarvan al enige jaren bij de dansfabriek. Eerst gaf Britt af en toe les voor de groep waar ze zelf in danst en de jongere groepen. Daarna begon ze zelf dansjes te bedenken en dit talent ontwikkelde zich snel.

Sinds september 2018 heeft Britt haar eigen HipHop team. 

Ze wordt intern opgeleid door Aafke Visser en volgt vele workshops. In de toekomst wil ze veel meer met dansen gaan en blijven doen

Samantha Hummel, 29 jaar en wonende in Lemmer. Vanaf september 2019 geeft zij Hip hop en Jam lessen bij dansfabriek Lemmer. Dansen heeft ze altijd gedaan, rond mijn twaalfde ben ik begonnen met hip hop / streetdance. Vanaf het eerste moment was het haar passie. Iedere week keek ze dan ook uit naar de wekelijkse danslessen en uiteindelijk (rond 20ste) gaf ze de lessen zelf. Als 14 jarig meisje heeft ze zelfs ook les gehad van Aafke, die destijds net begon met dansles geven en nu… (een aantal jaar later ;) ) heeft ze erg veel zin om bij Aafke les te gaan geven. In het dagelijks leven volg ik op dit moment een opleiding sociologie. Na 7 jaar fysiotherapeut te zijn geweest, vond ze het tijd voor wat anders. Super blij is ze dat ze haar passie voor dansen bij de dansfabriek kan combineren met haar opleiding en gezin (vriend en dochter). ‘Ik hoop je dan ook aankomende tijd te zien in de lessen!’

RENSKE HOSPES- KRUIJSWIJK

Renske Hospes- Kruijswijk is een gediplomeerd docent bij Dansfabriek Lemmer. 
Op donderdagavond geeft zij bij de dansschool lessen in de stijlen moderne dans en Jazz, in verschillende leeftijden.

Naast deze lessen is Renske ook bij andere scholen aan het werk. Daarnaast doet zij verschillende projecten, denk aan theater, steltlopen, workshops en meer.

Renske is ook klassiek geschoold en is dan ook een docent met uiteenlopende kwaliteiten. 

Tessa van Hettema

Tessa van Hettema is ondertussen de jongste instructeur die rondloopt. 

Ze danst al een tijdje bij het Demoteam van dansfabriek lemmer. Daarnaast is ze gaan helpen als hulpjuffrouw bij je jongsten. Dit vond ze zo leuk dat ze graag een eigen groepje wilde gaan lesgeven. Nu ze oud genoeg is gaat ze dit jaar haar eigen groep lesgeven.

Tessa wordt intern opgeleid door Aafke en heeft heel veel zin in haar ‘eerste’ jaar als juffrouw bij de dansschool.

Yasmijn Gijzenij